Guru Arjan Dev Ji’s – ‘Thir Ghar Baiso’
🌹 A gentle reminder — in the end, everything aligns for your good.
Have trust that the Divine will take care of your path and all your matters. Stay centered within yourself, and when the time is right, grace will unfold and guide your way. ☀️ You are always looked after — in this life and beyond.
Thir Ghar Baiso har Jan Pyare Lyrics In Hindi
थिर घर बैसाहो हरिजन पी-आरे
सतिगुर तुमारै काज सवाराय (राहा-ओ)।
दुसत् दूत परमयसर मारय।
जन जी पैज राखे कर्ताराय।
बदीशाह शाह सभ वस कर दीनाय,
अमृत नाम मह रस पीनय।
निरभउ हो-इ भजहो भगवान।
साध संगत मिल कीनो दान।
सरन पराय प्रभु अन्तर्जामी,
नानक ओत पकरी प्रभ सु-आमी।
गौरी, पंचम मेहला:
हे प्रभु के प्रिय सेवक, अपने घर में स्थिर रहो।
सच्चे गुरु ने आपके मामलों की व्यवस्था की है।
परमेश्वर ने दुष्टों और दुष्टों का वध किया है।
सृष्टिकर्ता ने अपने सेवक की लाज रखी है।
सम्राट और राजा सभी उसी के अधीन हैं,
जो अमृतमय नाम के परम सार का पान करता है।
निर्भय होकर, परम प्रभु का ध्यान करो।
संतों की संगति में शामिल होने से यह वरदान प्राप्त होता है।
अंतरदर्शी ईश्वर के शरणस्थल में प्रवेश करके,
नानक ईश्वर, गुरु का आश्रय ग्रहण करते हैं।
Thir Ghar Baiso har Jan Pyare Lyrics In English
Thir ghar baisaho harijan pi-aaray
Satigur tumaray kaaj savaaray (Rahaa-o).
Dusat doot parmaysar maaray.
Jan jee paij rakhee kartaaray.
Baadishaah shaah sabh vas kar deenay,
Amrit naam mahaa ras peenay.
Nirbhau ho-i bhajaho bhagavaan.
Saadh sangat mil keeno daan.
Saran paray prabh antarjaamee,
Naanak ot pakaree prabh su-aamee.
Gauree, Fifth Mehla:
Stay steady in your own home, O dear servant of the Lord.
The True Guru has arranged your affairs.
The Supreme Lord has slain the wicked and the evil.
The Creator has preserved the honor of His servant.
The emperors and kings are all made subject to the one,
Who drinks in the Supreme Essence of the Ambrosial Naam.
Fearlessly, meditate on the Supreme Lord.
Joining the Society of the Saints, this Gift is bestowed.
Entering the Sanctuary of God, the Inner-Knower,
Nanak grasps the Support of God, the Master.